+31 546 - 588 200

Nieuws

Samen sterk in technisch werk

Van Merksteijn International is een innovatief familiebedrijf. Het profileert zich in de wereld van wapeningsstaal, hekwerk en verzinkte draad. Elke dag werkt een grote groep medewerkers aan een gezamenlijk doel, het op een technisch hoogstaande en efficiënte manier verwerken van walsdraad tot eindproducten zoals wapeningsnetten, hekwerkpanelen en verzinkte draad. Het bedrijf kent een dynamische en prettige werksfeer waar eigen initiatief en ontwikkeling zeer wordt gewaardeerd.

Platte organisatie
Alles wat techniek behelst is aanwezig op de 27 ha grote locatie in Almelo waarvan 16,5 hectare overdekt is. Ondanks de grootte van de organisatie voelt Van Merksteijn nog steeds als een echt familiebedrijf, vertelt Jos Marsman. Het hoofd technische dienst voelt zich als een vis in het water binnen de bedrijfscultuur. “We zijn groot, maar dat betekent niet dat we geen platte organisatie zijn. We kennen geen bureaucratie, geen overlegcultuur en zijn flexibel en kunnen snel schakelen.”

Afwisseling en veelzijdigheid
We treffen hem in zijn kantoor bij de werkplaats van de technische dienst. Als je op het immense terrein de weg niet kent, dan weet je hem niet te vinden. “Onze technische dienst bestaat uit ruim 40 man. Dit is inclusief onze constructie- en verspaningsafdeling”. Het wordt al snel duidelijk dat je als techneut geen verveling kent binnen het bedrijf. “In ons werk komen alle facetten van de techniek aan bod. Mechanisch, pneumatisch, hydraulisch, elektrotechnisch… Ga zo maar door. Dat vraagt om veelzijdigheid van de monteur. Daarbij biedt het een techneut veel afwisseling.”

“We hebben veel specialisten op verschillende vakgebieden.
Dat maakt het een mooie omgeving om jezelf verder te ontplooien”

 

Diversiteit
Deze diversiteit vind je niet alleen terug in de werkzaamheden. Het team van de technische dienst is ook erg divers.
Op het moment hebben we veel jonge instroom, maar het team bestaat uit mannen van alle leeftijden.

Kapitaal
Bij Van Merksteijn is men zich ervan bewust, dat de werknemers het grootste kapitaal van het bedrijf zijn. Er wordt veel geïnvesteerd in opleidingen. Alle monteurs kunnen doorleren. Onze techneuten kunnen aangeven waar ze naartoe willen groeien en daar wordt gezamenlijk aan gewerkt.

Ondersteuning
STS ondersteunt al een aantal jaren de technische dienst van Van Merksteijn. Namens STS worden collega’s Alex en Greg dagelijks ingezet om grote revisieprojecten te realiseren. Het verveelt hen nog steeds niet. Greg: Ik werk 13 jaar voor STS, waarvan ik nu 3 jaar bij Van Merksteijn over de vloer kom. Door de veelzijdigheid van het werk krijg je er hier niet gauw genoeg van. Iedere dag is anders en we krijgen alle vrijheid in ons werk.”
Alex bevestigt dit. “Het mooie is dat we onderdeel zijn van het team. Wij helpen de jonge jongens hier ook op weg en kunnen allemaal van elkaar leren.”

Team
Alex is al sinds 2001 werkzaam voor STS. “We hebben een mooi team bij STS. Ik kan met iedereen door één deur en al mijn collega’s zijn stuk voor stuk goede vakmensen. Daarmee houden we de kwaliteit in stand. STS is geen bedrijf dat te snel wil groeien, de kwaliteit blijft leidend in alles wat we doen. Ik vind dat persoonlijk erg belangrijk, ik wil geen slecht werk leveren.”

Allround
Alex en Greg zijn beide echte allrounders. “Ik durf best te zeggen dat ik me overal mee kan redden. Ik wil mezelf niet op de borst kloppen, maar ik wil altijd alles aanpakken.”, aldus Alex. Greg sluit zich hierbij aan: “We zijn nu bezig met de revisie van een lasmachine. Van dit soort machines hebben we er meer onder handen gehad en we wisselen de werkzaamheden altijd af. Op deze manier leren we allebei hoe zo’n machine in z’n geheel functioneert. We kunnen ons op alle vlakken van de techniek goed redden.

Wil jij deel uitmaken van de Technische Dienst bij Van Merksteijn en de kans krijgen om te werken, te leren en jezelf te ontwikkelen tot een echte vakman, bekijk dan onze vacatures en stuur je CV met motivatiebrief naar
pz@van-merksteijn.com t.a.v. Marjan Bernhards.

Werken en leren bij STS of bij Van Merksteijn!

In onze zoektocht naar Technisch Talent slaan Schipper en Van Merksteijn de handen in elkaar.
Onze vacatures vindt je hier.
Kom jij ons team versterken?

Contactformulier